Inentingen Colombia

Vaccinaties en inentingen Colombia

Colombia mag dan wel een veilige bestemming zijn geworden om naar toe te reizen, het blijft een land waar exotische ziektes nog steeds voorkomen. Hier is dan ook een kort overzicht van het reisadvies en informatie over vaccins als je naar Colombia wil reizen. 

Vaccinaties Colombia

Gele koorts

Er is geen enkel verplicht vaccin voor wie reist naar Colombia. De enige uitzondering is een vaccinatie tegen gele koorts voor reizigers die in de zeven dagen voorafgaand aan aankomst in Colombia in een land zijn geweest waar gele koorts aanwezig is. Een verplichting die evenzeer geldt voor wie een tussenstop van meer dan twaalf uur heeft gemaakt in een dergelijke bestemming. Ondanks het feit dat vaccinaties en inentingen niet verplicht zijn, raadt de Colombiaanse regering reizigers aan om enkele inentingen te nemen.

DTP of difterie

DTP of difterie, tetanus en polio zijn ziektes die voorkomen in Colombia en heel wat andere landen. Gezien een inenting je tien jaar bescherming geeft is het voor personen die vaak reizen erg aangeraden om een vaccin tegen DTP te nemen.

Hepatitis A en Hepatitis B

Hetzelfde geldt voor Hepatitis A en Hepatitis B. Een vaccin tegen Hepatitis A geeft je tot drie jaar bescherming en bij herhaling zelfs tot 40 jaar. Het vaccin tegen Hepatitis B daarentegen beschermt je levenslang.

Malaria tabletten

Wie van plan is om de jungle in te trekken of voor een langere periode in Colombia te verblijven, denkt beter ook aan een vaccin tegen rabiës. Hondsdolheid komt namelijk nog in verschillende regio's nog voor. Ook malaria komt nog vaak voor. Als is de omgeving van Medellin, net als gebieden boven de 1600 meter vrij van Malaria. Je beschermen tegen muggenbeten is een goede voorzorgsmaatregel, maar het is aan te raden om tabletten die malaria voorkomen in te nemen. Een ziekte waar veel reizigers mee kampen is buiktyfus. Het is dan ook erg makkelijk om de ziekte te krijgen. Drink uit flessen, neem geen ijs of ijsblokjes in je drank en eet geen rauwe gewassen groenten en fruit. Desondanks staat een inenting tegen buiktyfus op het advieslijstje.

Reisadvies Colombia ter plaatse

Voorkomen is beter dan genezen en daarom kun je het volgende reisadvies voor Colombia het beste tot je nemen. Drink alleen water uit gekochte plastic flessen of kook het kraanwater goed voor gebruikt. Let dus ook op met fruit dat gewassen is. Het beste is om deze te wassen met verpakt water of door het te schillen. Hetzelfde geldt voor rauwkost. Je handen goed wassen na toiletgebruik en het gebruik van een ontsmettingsmiddel kan ook het risico op ziektes drastisch verminderen.

Waarom reizen naar Colombia?

Backpacken Colombia is erg populair, omdat het land zo divers en zo groot is. In een vakantie Colombia maak je al snel kennis met de vele koloniale steden die het land rijk is. Koloniale steden als Bogota, Cartagena, Cali en Palomino zijn hier voorbeelden van. Het Amazonewoud dat voor een deel binnen de Colombiaanse grenzen ligt, de bergketens van de Andes en prachtige witte zandstranden die je helemaal in de Caraïben doen wanen.

Ben je niet van de jonge generatie die gaat backpacken, dan is villa el Cafetal een uitstekende uitvalsbasis voor je vakantie in Colombia. Vanuit een vast punt kan je het hele land verkennen.

Villa el Cafetal is gebouwd naar Nederlandse maatstaven met ruime kamers, uitstekende bedden, een volledig ingerichte keuken en natuurlijk internet.

De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden en wil je een groter deel van centraal en zuid Amerika te ontdekken, dan ligt het internationale vliegveld van Medellin letterlijk om de hoek op slechts 15 minuten rijden. De cultuur en natuur gaan hand in hand en zijn zeer divers in Colombia.