Vliegtickets Colombia

Goedkoop vliegen naar Colombia

De allerbeste tips voor vliegtickets Colombia

Groen dan de groene jungle, betoverende stranden, historische gebouwen, bergpieken van het Andesgebergte en huizen versierd met felgekleurde balkonnen : Colombia heeft het allemaal. De ligging aan de Caribische zee zorgt, in combinatie met de warme temperatuur, de kleurrijke locals en de swingende muziek voor een heerlijk sfeertje. Laat je overdonderen door de schoonheid en de gastvrijheid van dit swingende land. Wacht niet langer en lees hieronder hoe jij goedkoop vliegtickets voor Colombia kunt vinden!

Reizen Colombia

Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij gaan backpacken door Colombia of een rondreis maken in Colombia? Dan kunnen de voorbereidingen beginnen! Het toerisme trekt steeds meer aan in Colombia waardoor het steeds makkelijker wordt om naar dit land te reizen. Colombia heeft te maken met verschillende seizoenen (hoog & laag) waardoor de prijzen voor vliegtickets behoorlijk kunnen verschillen. Het hoogseizoen duurt van ongeveer november tot februari. Vliegtickets zijn dan helaas een stuk duurder en de prijzen lopen vaak op tot meer dan €1000. Het laagseizoen is meer geschikt voor goedkope tickets naar Colombia en duurt van oktober tot november. Vliegtickets worden dan veel goedkoper verkocht. De prijzen liggen dan rond de €500-600.

Luchthavens van Colombia

Colombia heeft negen internationale luchthavens waar regelmatig buitenlandse luchtvaartmaatschappijen naar toe vliegen. Wij weten precies op welk vliegveld jij het beste kunt landen en hebben de verschillende luchthavens dan ook voor je op een rij gezet :

- El Dorado International Airport: Bogota airport is het bekendste vliegveld van het hele land. Dit vliegveld is tevens het drukst bezocht. Het vliegveld ligt in Bogota, de hoofdstad van het schitterende Colombia.

- Baranquilla: Baranquilla ligt in het noorden van Colombia. Hier vindt je de grootste haven van Colombia.

- Bucaramanga: Dit vliegveld ligt in de Colombiaanse Andes in het departement Sandar.

- Medellín: Medellin airport is op het vliegveld van Bogota na de populairste luchthaven van Colombia.

- Cali : Het Alfonso Bonilla Aragon international airport in Cali is het op drie na druste vliegveld van Colombia.

- Cartagena: De kleurrijke en populaire stad Cartagena wordt door veel reizigers bezocht. Hierdoor is het vliegveld één van de bekendste van het land!

- San Andrés: Het vliegveld in San Andres is gelegen op een eiland en wordt daarom het meest gebruikt voor binnenlandse vluchten. De allergoedkoopste vliegtickets zijn meestal tickets naar de twee grootste luchthavens van Colombia, Bogotá en Medellin. Dit komt omdat deze twee vliegvelden directe verbindingen hebben met Spanje, waardoor je eenvoudig over kunt stappen. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Schiphol via Barcelona of Madrid naar Colombia vliegen.

Vliegmaatschappijen van Colombia

Je kunt met verschillende vliegmaatschappijen naar Colombia vliegen. Hierbij is het afhankelijk of je een directe vlucht of een vlucht met tussenstop hebt. Als je een directe vlucht vanuit Nederland wilt dan kun je vliegen met KLM. Andere luchtvaartmaatschappijen met een overstap zijn Copa vluchten, Aeromexico vluchten, Air France vluchten, Delta vluchten, Lufthansa vluchten, United vluchten, Air Europa vluchten, Iberia vluchten, Turkisch airlines vluchten, Air Canada vluchten en American Airlines vluchten. De vliegtijd naar Bogota, Colombia is ongeveer 11 uur en 30 minuten.

Binnenlandse vluchten

Wil je van de ene stad naar de andere in Colombia dan is het vaak handig om een binnenlandse vlucht te nemen. Dit is vaak sneller dan reizen met het openbaar vervoer in verband met de grote afstand tussen de verschillende steden. Het aantal binnenlandse vluchten hangt natuurlijk helemaal af van de route die jij aflegt tijdens jouw reis. Reis bijvoorbeeld van jouw vakantiehuis Medellin naar Bogota met een binnenlandse vlucht. Binnenlandse vluchten kun je boeken met Avianca, VivaColombia, Copa Airlines, Wingo of LAN. Ook kun je eens kijken bij EasyFly voor goedkope tickets. Als je buiten de weekenden en vakanties vliegt dan vlieg je het goedkoopst. De prijzen varieren dan van €20,- tot €50,-. Als je buiten de drukke periodes reist is het niet nodig om je vlucht thuis al te boeken en kun je dit gewoon een paar dagen of zelf een dag van te voren nog boeken op je vakantiebestemming.

Na een lange vlucht van 11 uren en 30 minuten kun je tot rust komen in onze Villa el Cafetal. De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden vanaf Villa el Cafetal. Tot slot kun je een rondreis maken door geheel Colombia.