Palomino
Palomino, Colombia
Palomino, Colombia
Palomino, Colombia
Palomino
Palomino
Palomino
Palomino
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

 

Palomino - de ideale strandbestemming van Colombia!

Voor het stoffige centrum van Palomino moet je het niet doen. Desondanks is het kleine stadje aan de Caraïbische kust één van de bezienswaardigheden Colombia die je zo in je hart sluit. De relaxte sfeer die er hangt en die pas echt tot uiting komt ‘s avonds wanneer de live-optredens je helemaal in vakantiemood brengen en uiteraard ook het prachtige strand. Omlijnd door een rij palmbomen heen en weer wiegend door de wind en vooral, nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Palomino Colombia

Of je nu in je eentje gaat backpacken in Colombia of je bekijkt Colombia vanuit een vaste locatie, Palomino heeft voor ieder wat wils. We zetten dan ook met plezier de troeven van deze unieke plaats in de kijker zodat Palomino aan het reisschema van je vakantie Colombia wordt toegevoegd.

1. Heerlijk niets doen!

Het eerste wat je moet doen als je Palomino bezoekt is... helemaal niets! Het klinkt tegenstrijdig; maar reizigers die het stadje aandoen zijn op zoek naar de laid-back sfeer die er hangt. Veel accommodaties zal je nog niet aantreffen door het gebrek aan massatoerisme, maar de kleine resorts in de vorm van strandhutjes zijn een van de prachtigste locaties waar je ooit overnacht zal hebben.

2. Tuben door de jungle

Na gezellig niets doen is er wel een activiteit die je zeker ook niet mag missen: tuben. Al is activiteit een groot woord, want in feite is tuben niet meer dan in de binnenband van een tractor liggen dobberen en je laten afdrijven op een rivier. De meest gekozen locatie begint in de nabijgelegen bergen, waar je na twintig minuten door de jungle hiken, begint aan het relaxte tuben. Onderweg heb je de mogelijkheid om brulapen en toekans te spotten tot je uiteindelijk weer op het strand van Palomino uitkomt.

3. Geniet van de zonsondergang

De zon zie je niet zakken vanaf het strand van Palomino. Toch belet dat niet dat je hier een van de mooiste zonsondergangen van je rondreis Colombia zal te zien krijgen. Tijdens de zonsondergang, kleurt de lucht helemaal paars en oranje. De ideale setting voor nog een picknick op het strand of een partijtje volleybal.

Wijn Colombia
Villa El Cafetal woonkamer
Vakantievilla Medellin

4. Het strand van Palomino

De voornaamste reden waarom reizigers helemaal tot Palomino reizen is het prachtige strand dat je hier aantreft. Het strand van Palomino behoort tot de beste stranden Colombia. Misschien zelfs het beste, want in tegenstelling tot andere locaties in het land tref je hier nog geen massatoerisme aan. Ideaal dus voor wie een namiddagje rustig wil zonnebaden of een duik in het water wil nemen.

5. Koop een handgemaakt souvenir

Op zoek naar een origineel en handgemaakt souvenir om mee te nemen naar huis? Dan is Palomino de plek om op zoek te gaan. Dit kleine stadje aan de Caraïbische kust trekt immers heel wat creatievelingen aan. Van typische Colombiaanse schoudertassen tot handgemaakte sieraden. In de vele kraampjes zal je ongetwijfeld je ding terugvinden.

Hoe reis je het beste naar Palomino Colombia?

Palomino is een klein dorpje gelegen aan de Caraïbische kust van Colombia. Hierdoor ligt het niet meteen op weg naar een andere bezienswaardigheid en trekt het enkel reizigers aan die specifiek naar Palomino willen trekken. De dichtstbijgelegen grote stad is Santa Marta dat een eigen luchthaven heeft waardoor Palomino uitstekend te bereiken is vanuit Medellin. De busrit van Santa Marta naar Palomino duurt zo’n anderhalf tot twee uur. Na Palomino kan je verder naar BarranquillaCartagena of terug naar Medellin waar het nabij gelegen Rio Negro een bezoek waard is. Rio Negro heeft zijn Zuid- Amerikaanse sfeer volledig behouden.

Villa el Cafetal ligt midden in een koffieplantage nabij Medellin en stelt je in staat Colombia van binnenuit op een comfortabele manier te ervaren. Villa el Cafetal is gebouwd naar Nederlandse maatstaven met ruime kamers, uitstekende bedden, een volledig ingerichte keuken en natuurlijk internet. Vanuit Medellin kan je doorreizen naar Palomino.

Vakantie Medellin