San Andres
Onder water Providencia
San Andres Paradijs
San Andres duiken
San Andres in Colombia
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

San Andres Colombia

Op reis naar San Andres: een paradijselijk duikeiland

San Andrés is één van de tropische vakantie bestemmingen in eigen land van vele Colombianen. Het staat tevens hoog op de lijstje van duikers en zonaanbidders over de hele wereld. Hoewel veel toeristen vertoeven op het Colombiaanse vasteland, kiest een deel ervan om verder te kijken. Zij reizen door naar een van de eilanden die bij Colombia horen. Een populaire plaats is San Andrés, en dat zal niemand verbazen na een bezoekje aan het eiland. San Andres is namelijk een echte schat die door velen nog niet is ontdekt. Hiernaast staat San Andres met de Providencia en Santa Calina bekend als de San Andrés archipel.

Wijn Colombia
Villa El Cafetal woonkamer
Vakantievilla Medellin

Er valt veel te beleven voor iedereen: wie op zoek is naar natuur is er sowieso aan het goede adres. En dan hebben we het nog niet gehad over de duikers: voor hen is het mogelijk om een onvergetelijke duik te nemen in de Caraïbische zee. San Andrés staat bekend als één van de beste en mooiste duikplekken op de wereld!

San Andrés ligt in de Caribische zee, gelegen voor de oostkust van Nicaragua. Het vormt samen met Providencia en enkele kleinere nabijgelegen eilanden het Colombiaans departement San Andrés en Providencia.

Duiken in San Andres

Wie van duiken houdt, moet op San Andrés zijn geweest. Voor een lage prijs t.o.v. andere duikplekken in Europa kun je onderwater genieten van de meest bijzondere vissen, waterplanten, en zelfs historische wrakken. Doordat duiken hier een populaire activiteit is, zijn er ook meerdere duikorganisaties waar je terecht kunt. Zo is het mogelijk om serieuze lessen te boeken en een diploma te halen, maar ook een eenmalige duik is mogelijk. De ervaren begeleiders zorgen ervoor dat zowel beginners als professionals kunnen meemaken hoe bijzonder de wereld onder water van Colombia is. Ook jij kan de wonderen van de Caraïbische zee met eigen ogen zien.

Tijd om te gaan

Gezien de afstand is reizen naar Colombia helemaal niet duur. Doorgaans 600 - 1000 euro voor een retour naar Medellin. Boek eerst de vlucht naar Medellin en pas daarna eventuele binnenlandse vluchten. Colombia is twaalf maanden per jaar een verademing, dus waar wacht jij nog op?

Boek je onze villa El Cafetal bij Medellin, dan kunnen we je helpen met lokale vluchten, transport en adviezen voor een eventuele rondreis door geheel Colombia. 

Bezienswaardigheden Colombia

Naast duiken zijn er vele andere bezienswaardigheden in Colombia. De stranden worden gekenmerkt door het eindeloze witte zand en de heldere zee. Denk ook aan het Tayrona National Park, een geweldig natuurpark dat ligt langs de stranden. Het is een flinke wandeling om de hele route door het park te lopen, dus een nachtje overnachten in het park kan uikomst bieden. Op de route valt veel te zien en te doen. Je kunt daarna meteen een bezoekje brengen aan het plaatsje Taganga, waar het park ligt. Als je dan nog niet genoeg kunt krijgen van de prachtige natuur die Colombia te bieden heeft, dan is het amazonegebied in het zuiden van het land een geweldige plek om het grootste regenwoud op aarde te ontdekken. Een geweldige mix van planten en dieren wat je nergens zo kunt meemaken.

Een kijkje in de geschiedenis

Wie ook wat cultuur met de bezienswaardigheden wil meepikken tijdens zijn reis, kan dit perfect doen bij de kathedraal Candelaria in Bogota. Voor de kathedraal ligt een indrukwekkend plein. De kathedraal is gebouwd in een sobere stijl, wat je ook binnen herkent. In tegenstelling tot sommige andere religieuze gebouwen tref je hier niet zo veel poespas aan. Deze kathedraal bestaat zij uit verschillende indrukwekkende kapellen. Bovendien dient de kathedraal nog steeds als de begraafplaats van verschillende Colombiaanse personen, wat hem extra speciaal maakt.

Een verblijf in villa El Cafetal kost slechts €720,- per week, ongeacht het seizoen die je boekt.

Wij kunnen jou ook adviseren over een rondreis in Colombia.

Vakantie Medellin

San Andrés