Vakantie Medellin
Eilanden van Medellin
Medellin
Zipaquira
Medellin Colombia
Medellin
Medellin trein
teleferico
Medellin stad
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

 

Bezoek de bijzondere stad Medellin

Wil jij naar Colombia reizen? Dan mag een bezoek aan Medellin zeker niet ontbreken in je rondreis Colombia. Deze stad heeft zeer veel moois te bieden en is dan ook ideaal om te bezoeken wanneer je gaat backpacken in Colombia.

Medellin stad
Medellin

Van crimineel bolwerk tot toeristische trekpleister!

De meeste mensen kennen het vooral als dé stad van Pablo Escobar. De bekendste drugsbaron ter wereld bouwde zijn enorme drugsimperium op vanuit zijn geliefde stad. Dit maakte de Colombiaanse stad tot een van de meest gewelddadige steden in het land en zelfs tot moordhoofdstad van de wereld. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. De stad Medellin is een toeristische trekpleister geworden dankzij de vele bezienswaardigheden, de gezellige sfeer, maar ook het zeer aangename klimaat. Het wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd!

Bezienswaardigheden in Medellin

Medellin heeft veel bezienswaardigheden te bieden die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie naar Colombia.

Teleférico

Maak een ritje met de kabelbaan, ofwel de teleférico. Deze kabelbaan brengt je tot in de bergen. Zo heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad, of, als je met de auto bent, parkeer dan je auto boven aan de kabelbaan en daal af naar de stad zodat je niet het drukke verkeer in hoeft. Heb je zere voeten gekregen van het rondlopen? Strijk dan neer in het Parque de los Pies Descalzo. In dit park zit je samen met de locals op het gras en koel je je voeten in de lage waterpoelen.

Basílica de la Candelaria

De oude kerken in Medellín zijn de enige verwijzingen naar de oude koloniale tijd. Vooral Basílica de la Candelaria is een bezoekje waard. Deze kathedraal is in 1770 gebouw en was lange tijd de centrale kerk in Medellín.

teleferico
BASÍLICA DE LA CANDELARIA
Pablo Escobar

Pablo Escobar is ongetwijfeld de bekendste inwoner van de stad en wordt – ondanks zijn criminele activiteiten – ook nog altijd bewonderd door de inwoners. Er zijn dan ook verschillende tours te boeken waarmee je in de voetsporen treedt van werelds bekendste drugsbaron.

Pablo Escobar
Museum pablo escobar
Museo de la Memoria

Het Museo de la Memoria is zeker een bezoekje waard. Dit museum staat geheel in het teken van de strijd tegen de FARC, die heel Colombia tekende de afgelopen decennia.

El Poblado

De bruisende wijk El Poblado mag ook zeker niet worden overgeslagen. Dit is de meest toeristische buurt, omdat je er veel gezellige restaurants en barretjes vindt.Tot slot vindt je in Medellin epische lichtshows rond de kerst!

Paragliden in Medellín

Ook in de omgeving is voldoende te beleven. De stad ligt prachtig in een vallei tussen een aantal hoge bergen. Je kunt hier dan ook fantastisch paragliden. Medellín is dé plek in Colombia om te paragliden wegens de wind. Ren van een rots af en laat je meervoeren op de wind. Vanuit deze hoogte ziet Colombia er weer heel anders uit. Het uitzicht is werkelijk adembenemend.

Onze villa in Medellin

In de stad zijn zeer veel hotels en hostels te vinden. Wil jij liever genieten van een luxe verblijf met iets meer rust en privacy? Dan kan je ook verblijven in de luxe villa El Cafetal, gelegen op een prachtige locatie buiten de stad in de bergen rondom Medellin.

Wat moet je verder nog weten?

Als je Medellin wilt bezoeken, dan kan je direct vliegen naar Medellin Airport. Avianca vliegt dagelijks zonder tussenstop vanaf Madrid. Vliegtickets Colombia bestel je heel voordelig online. Zorg daarnaast dat je goed voorbereid gaat. De omgeving van Medellin is vrij van de meeste tropische ziekten. Je kunt er verblijven zonder extra inentingen. Wil je verder weg, de jungle in, dan heb je voor je reis naar Colombia inentingen wel nodig.

Chikungunya, Dengue, DTP, Gele koorts, Hepatitis A, Hepatitis B, Malaria en Rabiës.

Deze inentingen zijn niet verplicht, maar het wordt wel aan te raden om je tegen bovenstaande ziektes in te enten. Daarnaast komt in Colombia het zikavirus voor. Bescherm jezelf dan ook goed tegen muggenbeten. Ten slotte is het van belang er goed op te letten waar je jezelf begeeft in de stad. De stad is weliswaar veel veiliger geworden in de afgelopen jaren, maar net als in elke wereldstad, zijn er buurten waar je als toerist beter niet kunt gaan. Zorg dat je vooral in het toeristische centrum van de stad blijft en pak ’s avonds een taxi of vraag om een persoonlijke lokale begeleider. Onze beheerder Nicolas kan dat voor je regelen.

Boek een verblijf in Medellin bij La Casita

Naast de villa wordt er Colombiaanse koffie gemaakt en je mag precies zien hoe we dat doen. Naast de koffieliefhebbers ligt de stad Medellin 30 minuten van de villa af. En, als je verder wil backpacken kun je vanaf Medellin alle kanten op!