Reisadvies Colombia

Reisadvies Colombia

Reisadvies Colombia
Reisadviezen Colombia
San Andres advies
Reisadvies Medellin
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Reisadvies Colombia - Travel tips en accommodatie Villa El Cafetal

Colombia is een bestemming die de laatste jaren zich omhoog heeft gewerkt op het vlak van toerisme. Het Zuid-Amerikaanse land staat met stip bovenaan de lijst van natuurliefhebbers en mensen die wat anders willen dan de gebaande paden. Niet onlogisch want de vele bezienswaardigheden Colombia zorgen ervoor dat het land voor ieder wat wils heeft.

Drugsverleden
Colombia is niet altijd zo populair geweest als reisbestemming. In een niet zo lang verleden kampte het land met drugsproblemen. Vooral de naam Pablo Escobar zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Ook de vele guerrillastrijders zorgden voor een onveilige situatie in delen van Colombia. Problemen die Colombia opgelost heeft, waardoor het zijn reputatie als onveilig van zich heeft afgeschud. Steeds meer toeristen vinden hun weg om de pracht van het land te ontdekken.

Huidige situatie
Ondanks het feit dat Colombia de problemen heeft opgelost, is er nog steeds een grote groep reizigers die de kat uit de boom kijkt om naar Colombia te reizen. Maar is dat wel terecht?

Voor Colombia geldt een positief reisadvies, met enkele opmerkingen uiteraard. Net zoals in heel wat wereldsteden, geldt ook in Colombia dat de steden vaak worden geteisterd met kleine misdaad zoals zakkenrollen.
Net als voor elk ander niet Europees land is het goed om het reisadvies te checken bij het voorbereiden van je vakantie Colombia. Dit omdat het reisadvies meer omvat dan enkel misdaad. Het reisadvies heeft namelijk als doel om een beeld te schetsen van de totale veiligheid in het land. Niet enkel qua misdaad, maar ook op het vlak van verkeer, natuurrampen en ziektes. Aangezien dit variabelen zijn is het interessant om altijd het laatste reisadvies even te checken. Uiteraard geldt altijd dat je de kans op onveilige situaties vergroot wanneer je buiten de toeristische gebieden reist.

Inentingen Colombia 
Wanneer je verre reizen maakt, is het aan te raden om even na te gaan welke inentingen je nodig hebt. Dit hangt uiteraard ook af van wat je doel is tijdens je reis naar Colombia. Ga je voor een strandvakantie of ga je Indiana Jones achterna in de Amazone jungle? De omgeving van Medellin is vrij van tropische ziekten. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) zijn aangeraden ongeacht in welke gebieden je verblijft. Dit geldt evenzeer voor vaccinaties tegen hepatitis A en hepatitis B. Een vaccin gele koorts is niet verplicht tenzij je onlangs in een gele koorts land bent geweest. Wie langdurig in Colombia rondreist kan beter ook zich laten inenten tegen hondsdolheid en voorzorgen nemen tegen malaria in de vorm van malariapillen.

Verblijf in vakantiehuis Colombia
De beste reistijd Colombia is van december tot maart en de maanden juli en augustus door het ontwijken van het regenseizoen. Net daarom behoren deze periodes ook tot het hoogseizoen wat reizen in Colombia betreft. Heb je het niet zo op backpacken en rondreizen, kijk dan eens naar Villa el Cafetal dat ligt op 40 minuten van Medellin. De omgeving is niet alleen veilig, ook is het vrij van tropische ziekten en malaria en het is een uitstekende plek om tot rust te komen. Reizen kan, maar hoeft niet. Wil je toch wat meer van Colombia zien, dan is villa el Cafetal een goede uitvalsbasis om het land te ontdekken. Het ligt slechts 15 minuten rijden van het vliegveld van Medellin.

Villa El Cafetal woonkamer
Slaapkamer villa

De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden en wil je een groter deel van centraal en zuid Amerika te ontdekken, dan ligt het internationale vliegveld van Medellin letterlijk om de hoek op slechts 15 minuten rijden.

Bekijk de verblijfsmogelijkheden van villa El Cafetal en begin je rondreis naar Colombia!

Villa Medellin