Taganga
Taganga backpackers
Taganga backpacken
Loading image... Loading image...

Taganga Colombia

Taganga - Het backpacker walhalla van Colombia

Vliegtickets naar Colombia binnen? Is backpacken in Colombia het plan? Mag je beginnen met het plannen van de reis? Dan moet je in je reis het prachtige dorpje Taganga opnemen. Dit dorpje is een oase van rust in vergelijking met de grote steden in dit gebied zoals, Santa Marta. Daarnaast is het een ideale uitvalsbasis voor het Amazonegebied en Tayrona National Park.

We vertellen je graag hoe en waarom!

Hoe?

Het dorpje is erg goed bereikbaar met het openbare vervoer. Vanuit Medellin is het een uurtje vliegen naar Santa Marta. Vivaair gaat meerdere keren per dag en voor minder dan 100,- vlieg je op een comfortabele manier retour. Vervolgens pak je vanuit Santa Marta de bus of voor een euro of 5 een taxi naar Taganga. Je kunt vanuit de grote steden zoals bijvoorbeeld Cartagena reizen met de bus. Deze bussen rijden iedere dag. Een andere manier om het dorpje te bereiken is door gebruik te maken van minivans. Deze kun je vaak boeken bij een hotel of hostel.

Waarom?

Heel veel activiteiten
Het dorpje heeft je heel veel te bieden en je zult niet teleurgesteld zijn. Je kunt hier mountainbiken, duiken, Spaans studeren, zonnen, hiken, sportvissen, yoga en genieten van een prachtige zonsondergang. Daarnaast kun je het prachtige park Tayrona bezoeken. De schoonheid van dit dorpje zorgt ervoor dat het populair is. Het is daarom van belang dat je vooraf een hostel reserveert.

Rust vinden

Taganga is een rustige omgeving aan het strand en ligt 10 minuten van Santa Marta. Vroeger was dit dorpje een klein vissersdorpje, en voor een groot deel is dat ook zo gebleven. Je kunt de lokale vissers nog de gehele dag in de weer zien. Het is ook mogelijk om de door hun gevangen vis te eten tijdens het avonddiner. De stranden van Taganga zijn heerlijk. Je kunt hier genieten van de zon of je kan gaan duiken en op zoek gaan naar exotische vissoorten. Wanneer je iets meer rust wilt en van de kleinere baaien wilt genieten, kun je een hike maken door het woestijnlandschap. Aanraders voor leuke kleine baaien zijn Punta San Antonio en Punta Ancon. Je hike richting deze punten zal ongeveer 30-45 minuten duren.

 Een feestje vieren

Als je genoeg uitgerust bent, kun je ook een feestje vieren in Taganga. In het dorp zijn meerdere bars te vinden waar je kunt genieten van een drankje en een feestje. Tijdens de zomeravonden zijn vele backpackers hier te vinden voor een feestje aan het strand. Er zijn twee grotere clubs, namelijk El Mirador en Hostel Benjamin. El Mirador heeft een rooftopbar en hier kun je dus genieten van een prachtige ondergaande zon. Deze club sluit om 02:00 uur. In Hostel Benjamin kun je ook later nog terecht voor een feestje. Wat ook ideaal is, je kunt bij deze clubs elke dag terecht voor een feestje.

Naar het nationale park

Vanaf het dorp zijn er verschillende routes om het nationale park te bereiken. Je kunt binnen twee uur met een minivan naar de ingang van het park reizen. Dit is ook de goedkoopste manier. Vanaf de ingang kun je een trekking maken door de jungle. Onderweg zul je ook prachtige stranden tegenkomen. Een iets duurdere manier is de andere route met longboats. Je bezoekt dan de baaien Cabo San Juan de La Guia en La Piscina. Je kunt op deze plek ook blijven en hier logeren. Deze campings zijn aanraders: Arrecifes en Canaveral.

Op avontuur

Ben jij het type voor avontuur? Dan ben je in dit plaatsje ook aan het juiste adres. Je kunt een hike maken naar de Ciudad Perdida. Deze hike duurt enkele dagen en is in totaal 44 kilometer. Het eindstation is de verloren stad van Colombia. Sinds 2007 is het weer mogelijk deze tocht te maken, want er waren veel terroristische organisaties actief in dit gedeelte van de jungle. Nu hoef je hier niet meer bang voor te zijn. Het Colombiaanse leger is hier wel aanwezig ter bescherming. Door de bezetting van de FARC is de jungle onaangetast, waardoor het extra mooi is gebleven. Je waant je net als, Indiana Jones!

Sporten

Er zijn vele sportmogelijkheden in Taganga. Je kunt er op duikcursus gaan, maar ook een mountainbike huren om het ruige landschap te ontdekken. Je kunt ook door middel van een hike het mooie landschap ontdekken of gaan sportvissen op open zee. Een leuke tour die veel wordt aangeraden is Magic Tour Colombia.

Vond je Taganga mooi? Dan zijn ook Salento en San Gil aanraders!

Reis vanaf Villa el Cafetal, onze vakantievilla in Medellin naar het backpackers walhalla Taganga in Colombia.

Kom tot rust en begin je rondreis met La Casita. We kunnen een huurauto, vakantievilla en reisgids voor jou regelen. Oftewel, een onbezorgde vakantie naar Colombia!

Vakantie Medellin