Salento
pereira colombia
Salento Colombia
La Casona Hindu
Salento
Taxi Salento
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Salento Colombia

Salento in Colombia: reis naar het hart van de koffieregio!

Bezoek een biologische koffieboerderij, speel een potje biljart met cowboys, rijd te paard de sunset tegemoet, snuffel rond in souvenirwinkeltjes en bewandel de Vallei van Cocora: voel je klein, omringd door groene bergen, nevelwoud en honderden torenhoge waspalmen.

Bezoek Salento aan de voet van de Colombiaanse Andes

Een koloniaal dorpje in het hart van het Colombiaanse koffiegebied gelegen op zo’n 1900 meter hoogte in de uitlopers van het Andesgebergte. Welkom in Salento. Bij aankomst in het dorpje snap je direct waarom toeristen uit alle windstreken én de Colombianen zelf verliefd worden op deze plek. In Salento laat je de hectiek van de grote stad achter je. Salento mag je dan ook niet missen tijdens je backpack vakantie naar Colombia.

Hoe bereik je Salento?

Vanuit Medellín rijd je met de busmaatschappij Flota Occidental in zo’n zeven uur rechtstreeks naar je plaats van bestemming. Vliegen is een snellere optie. Vlieg zonder tussenstop vanaf Medellín airport binnen een uur naar Armenia of vlieg vanuit Bogota airport naar de stad Pereira (rechtstreeks) of naar Armenia (met overstap).

Valle de Cocora

Drie redenen waarom Salento een must-see-plek is tijdens je vakantie Colombia?

Allereerst is Salento vanwege zijn ligging in de zogeheten ‘Koffiedriehoek’ een geschikte uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de koffieboerderijen in de regio. Daarnaast ligt Salento op een steenworp afstand (11 km) van de Vallei van Cocora (op zijn Spaans: Valle de Cocora) waar de hoogste palmbomen ter wereld groeien tot een hoogte van maar liefst 65 meter! En bovenal: in Salento kom je tot rust. Geniet van de omgeving, de sfeer, de mensen en Colombiaanse koffie.

Van koffieplant tot kopje koffie in de koffiedriehoek

Salento ligt in het Colombiaanse departement Quindío in de Zona Cafetera (Eje Cafetero). Deze zogenaamde Koffiedriehoek verwijst naar de departementen Caldas, Quindío en Risaralda, met hun respectievelijke hoofdsteden Manizales, Armenia en Pereira. Het gebied, op de westelijke heuvels van de Andes, kenmerkt zich door een warm en regenachtig klimaat, ideaal voor de koffieteelt. Het gros van Colombia’s koffieproductie komt hier vandaan.

Villa el Cafetal is gebouwd naar Nederlandse maatstaven met ruime kamers, uitstekende bedden (180×200 / 90×200), een volledig ingerichte keuken en natuurlijk internet. Het is een uitstekende uitvalsbasis als je Colombia of Zuid-Amerika vanuit een centrale locatie wilt verkennen.

Een paar dagen rondreizen of backpacken door Colombia om vervolgens weer neer te strijken op op je vaste uitvalsbasis en in alle comfort bij te komen van al het moois dat je hebt gezien.

Villa El Cafetal woonkamer