Vakantiehuis Colombia

Waar voor de jonge generatie de rugzak heilig is voor een vakantie naar Colombia, ontdekt de oudere generatie dat Colombia ook een uitstekend vakantieland is voor de hele familie. Een vakantieland waar je ook een normale vakantie kunt houden in een zon-zeker klimaat en waar je tot rust komt of uitstapjes kunt maken met de auto of openbaar vervoer vanuit een vaste locatie, zoals je dat ook in Frankrijk of Spanje doet.

Villa el Cafetal ligt midden in een koffieplantage en stelt je in staat Colombia van binnenuit op een comfortabele manier te ervaren. Het is hier dus lekkerlijk wakker worden tussen de Colombiaanse koffie.
De omgeving van de villa is landelijk, midden in het Andesgebergte op een hoogte van 2200m. Dat maakt het klimaat in Colombia zo dicht bij de evenaar bijzonder aangenaam. Het hele jaar door is het klimaat vergelijkbaar met een Nederlandse lente met temperaturen tussen de 22 en 25 graden. Daardoor is villa el Cafetal ook een uitstekende plaats om te overwinteren.

Wil je leren over koffie?
Dan is villa el Cafetal de plaats waar je moet zijn. Optioneel kan je bij je verblijf koffie excursies boeken. Je bezoekt verschillende koffieplantages, inclusief onze grote plantage in Montebello. Een avontuurlijke rit van enkele uren, uiteraard onder begeleiding, over een onverharde weg, diep in de Andes. Op de koffiefinca in Montebello blijven we als je wilt een nachtje over in de woning naast de benificiadero waar de koffie wordt gedroogd en gesorteerd. Uiteraard helpen we ook daar met de oogst. Op Koffieplantage Medellin – Colombiaanse koffie vind je meer informatie over koffie.

Vakantie Medellin
Villa El Cafetal woonkamer
Slaapkamer villa

De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden en wil je een groter deel van centraal en zuid Amerika te ontdekken, dan ligt het internationale vliegveld van Medellin letterlijk om de hoek op slechts 15 minuten rijden. De cultuur en natuur gaan hand in hand en zijn zeer divers in Colombia. Toch kan het best lastig zijn om een reis te plannen door z’n groot land. Want welke steden, gebieden en plekjes ga je bezoeken? Daarom willen wij je alvast op weg helpen door de top bezienswaardigheden van Colombia op een rij te zetten. Backpacken in Colombia is één van de voornaamste methoden om alles van Colombia te bezichtigen.

INFORMATIE

  • 3 ruime slaapkamers (30 m2, 15m2, 12m2)
  • ruime 2 persoons bedden (180x200cm)
  • WIFI en Satelliet TV
  • Volledig ingerichte keuken
  • Was- en afwasmachine
  • 2 badkamers met douche
  • en nog veel meer comfort

 

COMFORT DAT JE THUIS OOK GEWEND BENT

Villa el Cafetal is gebouwd naar Nederlandse maatstaven met ruime kamers, uitstekende bedden (180×200 / 90×200), een volledig ingerichte keuken en natuurlijk internet. Het is een uitstekende uivalsbasis als je Colombia of zuid Amerika vanuit een centrale locatie wilt verkennen. Een paar dagen rondreizen of backpacken om vervolgens weer neer te strijken op op je vaste uitvalsbasis en in alle comfort bij te komen van al het moois dat je hebt gezien.

EEN VAKANTIE VOOR KOFFIELIEFHEBBERS

Villa el Cafetal is een unieke plaats om te leren hoe koffie wordt geproduceerd. ’s morgens wakker worden tussen de koffie… We maken in onze koffieplantage Medellin Colombiaanse koffie en je mag precies zien hoe we dat doen. Als je wilt dan combineren we een relaxte vakantie met een bezoek aan verschillende koffieplantages en je ervaart zelf wat er allemaal bij komt kijken voordat het bruine vocht in je kopje zit. Je mag helpen de oogst binnen te halen, de bonen van de bessen te scheiden, te drogen en vervolgens te ontvellen.

Meer foto's van onze villa nabij Medellin