Koffieplantage Medellin – Colombiaanse koffie

La Casita heeft een eigen koffie die we produceren in Colombia. Een deel van de oogst komt van de plantage rondom Villa el Cafetal waar je verblijft.

Het is een unieke plaats om te leren hoe koffie wordt geproduceerd. 's morgens wakker worden tussen de koffie... Als je wilt dan combineren we een relaxte vakantie met een bezoek aan verschillende koffieplantages en je ervaart zelf wat er allemaal bij komt kijken voordat het bruine vocht in je kopje zit. Je mag helpen de oogst binnen te halen, de bonen van de bessen te scheiden, te drogen en vervolgens te ontvellen. Je leert zelf je eigen koffie te branden. Verser krijg je het nergens! Uiteraard wordt e.e.a. begeleid door een Colombiaanse lunch en andere geneugten. Je gaat met Nicolas op bezoek bij de gepensioneerde koffieboer Don Manuel, een bezoek dat je nooit meer vergeet.

Je bezoekt ook onze grote plantage in Montebello. Een avontuurlijke rit van enkele uren, uiteraard onder begeleiding, over een onverharde weg, diep in de Andes. Op de koffiefinca in Montebello blijven we als je wilt een nachtje over in de woning naast de benificiadero waar de koffie wordt gedroogd en gesorteerd. Uiteraard helpen we ook daar met de oogst.

Aan het eind van je vakantie krijg je een flinke hoeveelheid zelf geoogste koffie mee. Als je wilt je koffer vol!

Het grootste deel van de koffie wordt geoogst van oktober tot januari. Van februari tot april is er een 2e, kleinere oogst. In de tussenliggende maanden is er ook koffie om te oogsten, zij het in kleinere hoeveelheden.