Manizales
Colombiaanse koffie
Manizales
Manizales Colombia
Bezienswaardigheden Manizales
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Manizales Colombia - Genieten van heerlijke koffie!

Een vakantie Colombia is de laatste jaren erg in trek bij mensen die op zoek zijn naar nieuwe oorden. Het land heeft een lange tijd in de schaduw van zijn Zuid-Amerikaanse buren geleefd door de vele drugsoorlogen, maar lijkt deze reputatie nu helemaal van zich af te hebben geschud. Een rondreis Colombia begint voor de meesten in Medellin Airport, maar wie na Medellin te hebben verkend op zoek is naar bezienswaardigheden van het land heeft veel keuze.

Steden als Bogota, Cartagena en Santa Marta zijn belangrijke locaties op de Colombia kaart, maar wie zich meer wil verdiepen in de koffiecultuur van het land kan in Manizales goed terecht. Vanuit Medellin is Manizales ongeveer 200km.
Hier zijn alvast enkele hoogtepunten van de koffiehoofdstad van Colombia.

Bezienswaardigheden Manizales

De Kathedraal

Een uitzicht over de stad loont erg de moeite, en je zal het niet moeilijk hebben om de belangrijkste bezienswaardigheid te herkennen. De kathedraal reikt zo’n 106 meter hoog en is hiermee de hoogste kathedraal van het land. Hierdoor wordt het door veel reizigers op hun lijstje van bezienswaardigheden Colombia geplaatst.

Los Nevados Nationaal Park

Los Nevados Nationaal Park is gelegen net buiten de stadsgrenzen van Manizales en is zeker een bezoek waard. Door de vele met sneeuw bedekte vulkanen en bergmeren is dit park een van de mooiste van het land. Actieve reizigers zullen hier altijd een wandeling vinden die hen aanspreekt en voor de echte waaghalzen is er zelfs de mogelijkheid om over een gletsjer te wandelen.

Hacienda Venecia

Je verblijf in Manizales staat in het teken van het ontdekken van de koffiecultuur van het land en er is geen betere plaats om dit te doen dan in Hacienda Venecia. Deze koffieplantage kan je bezoeken aan de hand van een daguitstap vanuit Manizales. Je leert er alles over het proces van het koffie maken en er is zelfs de mogelijkheid om in een van de huisjes te overnachten.

Ruiz Warmwaterbronnen

Door de nabijheid van verschillende vulkanen bij Manizales zijn er in de omgeving veel warmwaterbronnen waar je kan gaan herbronnen. Er is veel keus, maar de Termales de Ruiz steken er toch bovenuit. Een ideale uitstap voor wie op zoek is naar welness tijdens zijn verblijf.

De Skywalk

Het ultieme uitzicht over de stad komt niet van de kathedraal , maar van de Skywalk waarover je kan wandelen. Adembenemend!

Reserveer je Villa El Cafetal bij Medellin als thuisbasis voor je vakantie Colombia, dan ben je ook wel eens een paar dagen van huis op bijvoorbeeld een binnenlandse reis. Deze dagen in villa el Cafetal krijg je van La Casita helemaal gratis! Villa el Cafetal is je thuis, dus als je een binnenlandse reis maakt, dan mag je je spullen gewoon in de villa laten staan.

De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden en wil je een groter deel van centraal en zuid Amerika te ontdekken, dan ligt het internationale vliegveld van Medellin letterlijk om de hoek op slechts 15 minuten rijden.