Beste reistijd Colombia
beste reistijd Colombia
Reistijd Colombia
Reizen Colombia
Loading image... Loading image... Loading image...

Beste reistijd Colombia - Ontdek welk seizoen bij je past‎!

Vermijd toeristen en overvloedige regenbuien: wat is de beste reistijd naar Colombia?

Wil je naar Colombia reizen, maar weet je niet goed wanneer de beste periode is om er naartoe te trekken? Maak je geen zorgen, wij geven je graag het nodige reisadvies reisadvies naar Colombia, zodat je je reis goed kunt plannen.

Medellin is de perfecte uitvalsbasis. Ontdek de stad van de eeuwige lente met een thuisgevoel! Via medellincolombia.nl boek je een vakantiehuis nabij Medellin waar je je meteen thuis voelt. Hier is het 12 maanden per jaar lente met temperaturen van 22-25 graden en maakt het niet veel uit wanneer je gaat. Wil je ook andere regio's bezoeken, dan volgt hieronder een korte uiteenzetting van de beste reistijd naar Colombia.

Welke seizoenen kent Colombia

Het noordelijk deel van het Andesgebergte loopt door Colombia. Dit creëert verschillende hoogten in de streek. Door deze geografische kenmerken houdt het klimaat in Colombia zich eerder aan de hoogte van de streek en niet de traditionele seizoenen. Colombia kent over het algemeen een zomerseizoen (droog) en een winterseizoen (nat). Vanaf december start het droge seizoen en dit duurt tot en met januari, vervolgens opnieuw van juli tot en met augustus. Het regenachtige seizoen loopt van april tot en met mei en van oktober tot en met november. De kust van Colombia heeft een tropisch en warm klimaat, met regenval van de maand mei tot november. Hoewel de temperatuur het hele jaar door weinig varieert door de nabijheid van de evenaar, varieert deze wel afhankelijk van de hoogte.

Welke kleren meenemen?

Als je naar meerdere locaties in Colombia reist, waaronder warme kustgebieden zoals Cartagena of Santa Marta, evenals koelere tropische gebieden in het hoogland, zoals Medellin, Bogota of Manizales, dan neem je best kledij mee voor beide seizoenen.

De beste reistijd voor Colombia

Het is moeilijk om de meest perfecte ​​periode te vinden die voor heel Colombia werkt, maar in het grootste deel van het land is de beste tijd van december tot en maart, omdat het de droogste, of op zijn minst de minst regenachtige periode is. In het Amazonegebied zijn de regens het hele jaar door overvloedig. De ideale periode om naar Colombia te reizen, drukte te vermijden en wat geld te sparen op een vakantiehuis Colombia, zijn de maanden voor het droge seizoen.

Auto huren Colombia

Auto rijden in Colombia is goed te doen. Op Medellin airport kun je eenvoudig en makkelijk een auto huren en genieten van een geweldige autovakantie. Nodig is het echter niet. Voor de kleine afstanden zijn er taxi's en jeeps die zorgen voor vervoer en voor de grotere afstanden comfortabele bussen en binnenlandse vluchten.

Een paar dagen rondreizen of backpacken om vervolgens weer neer te strijken op op je vaste uitvalsbasis en in alle comfort bij te komen van al het moois dat je hebt gezien.

Bekijk de beschikbaarheid van onze villa El Cafetal in Medellin en neem contact op met de Nederlandse eigenaar.