Guatape

Guatape

Guatape
Guatape Colombia
el penon de guatape
trappenhuis guatape
Guatape uitzicht
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Guatape

Een bezoek aan het kleurrijke dorpje Guatapé mag je niet voorbij laten gaan als je in ons vakantiehuis in Colombia verblijft. Mocht je vermoeden dat niet voor iedereen het leven in Colombia er zo uit zo als in de luxe villa waar je zelf verblijft, dat is ook zo.

In Guatapé ervaar je de Colombiaanse invloeden en cultuur. De plek, die zijn oorsprong kent in 1811, ligt op de oevers van een bijzonder gevormd stuwmeer. Bekijk de vele kleurrijke huisjes, ontdek de overheerlijke keuken en bezoek de rots La Piedra del Peñol die midden in het stuwmeer ligt.

El Peñón de Guatapé

El Peñón de Guatapé is Spaans voor: "De rots van Guatapé”. Hij staat ook wel bekend als “De steen van el Peñol” oftewel: La Piedra del Peñol.
El Peñol en Guatapé zijn twee naburige dorpjes die beiden het eigendom claimen van het imposante rotsblok. Uiteindelijk werd de strijdbijl begraven met het compromis om beide namen te gebruiken.
Deze toeristische trekpleister is naar alle waarschijnlijkheid de binnenzijde van een vulkaan, de lavagang, waarvan de vulkaan zelf is weg geërodeerd. Het overblijfsel dat een berg op zich is behoort tot het type inselberg, gelegen in het departement Antioquia, een van de bekendste departementen van Colombia.
Het is een van de populairste en bekendste bezienswaardigheden in Colombia. De rots staat er al een tijdje, zo’n 70 miljoen jaar. Tijdens een vakantie Medellin kan je een bezoek aan La Piedra del Peñol dan ook niet overslaan.

Guatape vakantiehuis
Natuur Guatape

Beklim de rots via een goed beloopbare trap

De top van deze rots bereik je via een goed beloopbare trap. Via iets meer dan 700 traptreden bereik je een hoogte van 220m boven het stuwmeer en je geniet je al stijgend van een steeds imposanter uitzicht. Dat je hier op een totale hoogte van maar liefst 2135 meter bent merk je alleen aan het zuurstofgehalte in de lucht. De omgeving is namelijk vriendelijke en glooiende hoogvlakte in de Andes waar ook onze vakantievilla el Cafetal in Guarne deel van uitmaakt.
La Piedra del Peñol is één van de belangrijke bezienswaardigheden Colombia en vanuit ons vakantiehuis is het met de auto iets meer dan een uur rijden. Voor Colombiaanse begrippen is dat “om de hoek”.

Vier vakantie in jouw eigen landelijk gelegen villa

Juist als je geen avonturier bent die de grenzen van een reisadvies Colombia opzoekt, is ons vakantiehuis voor jou de plaats voor een vakantie Colombia. Het is er volledig veilig en vertrouwd. Je woont er te midden van onze familie en in een landelijke omgeving. Een vakantiehuis nabij Medellin Colombia biedt je zo alle zekerheid die je maar nodig hebt en is daardoor een fijne uitkomst tijdens het boeken. Zo weet je zeker dat je in een prachtige omgeving overnacht en dagtrips kun je uitstekend organiseren vanuit jouw veilige thuishaven. Denk hierbij aan een bezoek aan een koffieplantage en een bezoek aan de hoofdstad, Medellin.

Villa El Cafetal woonkamer
Vakantievilla Medellin
Guatape vakantiehuis

Villa el Cafetal is een vakantievilla met alle luxe voorzien nabij de stad Medellin. De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden. Villa el Cafetal is een unieke plaats om te leren hoe koffie wordt geproduceerd.

Bekijk de mogelijkheden om een vakantiehuis te boeken bij La Casita.