Zipaquira
Zipaquira Colombia
Zipaquira van binnen
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Zipaquirá de Zoutkathedraal van Bogota

Kathedraal Candelaria

Nadat de Spaanse kolonisten dit deel van Zuid-Amerika hebben veroverd vanaf 1500, is Colombia een katholiek land geworden. En dat is ook te zien in de prachtige kerken en kathedralen die zijn gebouwd. De twee meest bezienswaardige kathedralen van het land zijn de kathedraal Candelaria in de hoofdstad Bogota en de Zoutkathedraal in Zipaquirá (zie afbeelding hierboven). Beiden met een bijzondere geschiedenis en een buitengewone en unieke architectuur.

De grootste kathedraal van Colombia 

Aan het prachtige plein Plaza de Bolívar staat de kathedraal van Bogota. Een kathedraal die al bijna vijf eeuwen katholieken verwelkomt. In 1538 bouwde Spaanse veroveraars een nederig kapelletje met rieten dak. Met de ontwikkeling van het land, aardbevingen en verschillende restauraties is de kathedraal meerdere malen her- en verbouwd totdat in de 19e eeuw de huidige neoklassieke gevel is geconstrueerd. In deze sombere, doch elegante kathedraal zijn prachtige Egyptische zuilen en een koepelplafond te zien die het interieur, dat nauwelijks is gedecoreerd, sterk beïnvloeden. Daarnaast zijn er graftombes van verschillende beroemdheden te vinden. Zo wordt in een van de kappelen Gonzalo Jiménez de Quesadae, de stichter van Colombia geëerd en de beroemde schilder Gregorio Vásquez de Acre y Ceballos. De kathedraal is alleen op maandag gesloten en wordt nog steeds gebruikt als gebedshuis. Kleed je dus gepast als je de kathedraal wil bezoeken.

Zoutkathedraal Zipaquira

De tweede kathedraal en een van meest bijzondere architecturale bezienswaardigheden Colombia: de Zoutkathedraal. Van oorsprong bevond zich in deze ruimte een zoutmijn die zo oud is dat zelfs de Muisca indianen er nog gebruik van hebben gemaakt. In de ruimte werd later een kapel uitgehouwen die later tot heuse kathedraal is omgebouwd. In de voormalige zoutmijn kun je het schip van de kathedraal aanschouwen, verschillende kruizen die symbool staan voor de levensweg van Christus en een prachtig uitzicht over de hele ruimte. Omdat het één van de drie zoutkathedralen is ter wereld én omdat het een knap staaltje architectuur en mankracht is, is het zeker de moeite waard deze bijzondere architectuur te bezoeken. Het is verplicht dit met een gids te doen, al is het niet verplicht de gids de hele route te volgen en zelf rond te lopen.

De Colombiaanse geschiedenis met eigen ogen zien

Colombia heeft naast koloniale stadjes en prachtige natuur een bijzondere architectuur te bieden. Een grote verandering in het land was natuurlijk de Spaanse verovering en deze kathedralen maken daar direct en indirect een groot deel van uit. Daarnaast tonen ze de sterke verbondenheid die Colombianen met het katholieke geloof hebben, eeuwen geleden maar ook nu nog.

Ben je op zoek naar een vakantie of vakantiehuis Colombia om deze prachtige geschiedenis (en nog veel meer!) van dichtbij te zien? Vanuit villa el Cafetal kan het allemaal!

Vlieg vanaf Nederland naar Medellin en geniet van onze villa El Cafetal. Reis daarna door naar de zoutkathedraal Zipaquira.

Bekijk de verblijfsmogelijkheden voor onze vakantievilla in Medellin en geniet van een onvergetelijke reis naar Colombia!

Villa El Cafetal woonkamer