Weer Medellin
Klimaat in Colombia
Eilanden van Medellin
Rondreis Colombia
Loading image... Loading image... Loading image...

Weer Medellin

Reisadvies Colombia - Verzeker jezelf van mooi weer

Colombia is een schitterend vakantieland. Het ligt tussen de Grote Oceaan en de Caribische Zee. Hierdoor heeft het land te maken met verschillende klimaten. Op reis wil je goed weer. Dit gaat ook op als je op vakantie gaat naar Medellin, de op één na grootste stad van Colombia. Daarom geven wij je graag praktische weerinformatie vóór jij je vakantie plant naar Medellin. Dit helpt jou extra te genieten van je vakantie Colombia en op reis te gaan naar de mooiste bezienswaardigheden van Colombia.

Weer en klimaat Medellin

Het klimaat van Medellin staat onder invloed van de Caribische zee in het noorden, de Grote Oceaan in het westen en de berggebieden die in de westelijke helft het landschap voor een groot deel domineren. De grootste departementen van Colombia hebben te maken met tropische klimaten, wat gekenmerkt wordt door hoge temperaturen gedurende alle seizoenen in Colombia. Het noordoosten van Colombia is het droogste, hier heerst een combinatie van warme woestijnklimaat en een warm steppeklimaat. Ook aan de grens met Ecuador, in het zuidwesten van Colombia, tref je een mix van woestijn- en steppeklimaat. Het klimaat in Colombia is anders dan in Nederland, zeker in Medellin. De temperatuur is over het algemeen vrij constant en daarom wordt de stad ook wel vergeleken met de eeuwige lente. Dit komt omdat Medellin dichtbij de evenaar ligt. Het tropische moesson klimaat heeft temperaturen tussen de 15 en 30 graden Celsius.

De beste reistijd in deze regio is december tot en met februari. Daarnaast zijn ook de maanden juli en augustus perfecte maanden om door te brengen in Medellin. In deze maanden valt er het minste regen.

Bezienswaardigheden Medellin
Medellin in Colombia is vrij bekend vanwege Pablo Escobar, maar heeft daarnaast ook prachtige bezienswaardigheden. Of je nu graag shopt, een museum bezoekt of een terrasje pakt, Medellin heeft alles te bieden. Medellin is namelijk een populaire toeristische bestemming, mede doordat de overheid volop in toerisme heeft geïnvesteerd de afgelopen jaren. Na een intensieve dag in Medellin te hebben beleefd, is niets zo fijn dan tot rust komen in onze schitterende vakantievilla op eigen terrein. Deze is van alle gemakken voorzien en biedt al onze gasten een fijn en comfortabel vakantieverblijf. De villa ligt op slechts 15 minuten afstand van het vliegveld en is daarom gemakkelijk bereikbaar voor al onze vakantiegangers.

Villa el Cafetal is een uitstekende uitvalsbasis als je Colombia vanuit een centrale locatie wilt verkennen.

Het verblijf op een authentieke koffieboerderij is heel bijzonder. Geniet nu en boek een reis naar Medellin!

Villa el Cafetal