Backpacken Colombia
Backpacken Colombia
Backpacken Jungle
Backpacking Colombia
Backpacken
Backpacken
Backpack Colombia
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Backpacken Colombia - 10 must-see bezienswaardigheden!

Wie Colombia zegt, denkt vaak nog aan drugoorlogen en misdaad. De realiteit echter is dat Colombia dit verleden achter zich heeft gelaten. Colombia is één van de onontdekte niet toeristische droomvakanties van Zuid-Amerika. Backpacken Colombia zit in de lift nu bij reizigers, want met de sneeuwbedekte bergtoppen van de Andes, het tropische regenwoud, Caraïbische stranden en woestijnen heeft het alle troeven in huis om een droombestemming te zijn. Levendige steden zoals Bogota en Medellin mogen ook zeker niet aan je rondreis Colombia ontbreken.

1. Medellin

Wie vliegtickets Colombia heeft geboekt, zal wellicht aankomen op Medellin Airport. Medellin is dan meteen ook de eerste bezienswaardigheid die je niet mag missen. Ooit stond het bekend als de gevaarlijkste stad ter wereld, maar een kwarteeuw later weet de stad alle harten van de reizigers te veroveren. Onze villa el Cafetal ligt op een steenworp afstand van de stad Medellin en is een uitstekende plek om je vakantie in Colombia te beginnen.

2. Eje Cafetero

Colombia is de derde grootste koffieproducent ter wereld. Het grootste deel van de productie vind plaats in de heuvels van de Andes in het westen van Bogota. Deze regio wordt wel eens de Eje Cafetero genoemd. Ons vakantiehuis villa El Cafetal ligt midden in een kleine koffieplantage. Wil je eens zien hoe de koffieproductie op industriële schaal in zijn werk gaat, dan organiseren we een excursie naar de Eje Cafetero voor je. De beste manier om je daarheen te verplaatsen is per bus.

3. Cartagena

Cartagena is wellicht een van de grootste Colombia highlights van de Caraïbische kust. Het is een van de beste bewaarde koloniale steden in Zuid-Amerika en vooral zijn oude centrum is erg de moeite om te verkennen. Cartagena kan je met een directe vlucht bereiken vanuit Medellin.

4. Leticia

Colombia is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als je het Amazonewoud hoort. Toch is zowat een derde van het land bedekt met een ondoordringbare jungle. Leticia, gelegen op de oevers van de Amazone, is de uitvalsbasis voor het verkennen van het regenwoud. Daarom is het ook een populaire bestemming voor wie gaat backpacken in Colombia. Ook Leticia is met een directe vlucht vanuit Medellin te bereiken.

5. Tayrona National Park

Enkele van de beste stranden van Colombia zal je vinden in Tayrona National Park. Met prachtig blauwe lagunes en palmbomen en de bergen als achtergrond is dit een droomlocatie. Het is ook een aanrader voor wie er wil snorkelen. In totaal heeft Tayrona National Park 150km2 aan jungle!

De entree voor Tayrona is 49.500 COP / €14,50. Hiervoor mag je zo lang in het park blijven als je wil. Of dat nu 1 dag of 10 dagen is.

6. Bogota

Reizigers die backpacken Colombia komen ooit een keer uit in Bogota. Het is een stad waar verschillende meningen over zijn, maar wie houdt van koloniale charme en de drukte van een wereldstad zal verliefd worden op Bogota. Plaza de Bolivar is een aangename plaats om te vertoeven. In de verschillende restaurantjes in de buurt kan je er ook de lokale keuken uitproberen.

7. Ciudad Perdida

Wie avontuurlijk is aangelegd kan deze niet missen. Ciudad Perdida betekent evenveel als ‘verloren stad’. Deze stad werd pas aan het einde van de vorige eeuw ontdekt. Dat is niet moeilijk te begrijpen als je weet dat deze ruïnes in het midden van de jungle liggen. Om deze archeologische site te bereiken kan je een trektocht boeken van zo’n vier tot vijf dagen.

8. Mompox

De magie van Mompox ligt in het feit dat de tijd hier lijkt te hebben stilgestaan. Veel bezienswaardigheden zal je er niet aantreffen, maar het is net dat doelloze dwalen doorheen het oude centrum dat de reiziger charmeert.

9. Hacienda Napoles

Geen man is bekender in Colombia dan drugsbaron Pablo Escobar. Op zijn landgoed Hacienda Napoles in Puerto Triunfo, maar liefst 20km2 groot, had hij een compleet safaripark aangelegd. Na zijn dood werd Hacienda Napoles genationaliseerd en is er een attractiepark gebouwd. De door Pablo Escobar naar Colombia gebrachte nijlpaarden leven er nog steeds. Nu in vrijheid en in de wijde omgeving... Wat weinigen weten is dat je zijn huis op Hacienda Napoles kunt bezoeken . Het volledige complex is in verval geraakt na zijn dood, maar de lokale bevolking heeft er een themapark van gemaakt.

10. Cano Cristales

Cano Cristales was verschillende decennia niet toegankelijk door de aanwezigheid van guerrillastrijders. Dat behoort nu tot het verleden en nu kunnen reizigers eindelijk de prachtige canyon bewonderen.

Op zoek naar een vakantiebestemming in Colombia?

Villa el Cafetal ligt midden in een koffieplantage. De omgeving van de villa is landelijk, midden in het Andesgebergte op een hoogte van 2200m. Het hele jaar door is het klimaat vergelijkbaar met een Nederlandse lente met temperaturen tussen de 22 en 25 graden.

Villa el Cafetal is een uitstekende plaats om Colombia te ontdekken en om een rondreis door geheel Colombia te maken. De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden vanaf de villa.