Auto huren Colombia
Bus huren in Colombia
Auto huren in Colombia
Auto huren door Colombia
Auto huren Colombia
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Auto huren in Colombia

Om op een meer vrije en onafhankelijke manier van Colombia te genieten en zoveel mogelijk plaatsen te bezichtigen, kan je overwegen om een auto te huren. Vanuit villa el Cafetal kan je met de auto overal komen. Lees verder en haal voordeel uit onze suggesties en reisadvies om het huurproces veel gemakkelijker voor je te maken!

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Colombia. Net zoals in de rest van de wereld, vind je er de bekendste namen zoals Avis, Budget, Prime Car en Hertz. Maar ook lokale bedrijven zoals Comfort-Car-Rental of Milano Rent-a-Car behoren tot de betere verhuurbedrijven. Op de luchthaven van Medellin airport vind je al meteen bij aankomst de grote namen. Kom je bij ons op vakantie, dan halen we je in elk geval op aan het vliegveld. Dus als je eerst even wilt kijken hoe je verblijf bevalt zonder auto, dan raden we dat zeker aan. Het openbaar en particuliere vervoer is in Colombia uitstekend geregeld dus een auto heb je niet meteen nodig. En wat is er nou leuker dan met Hugo in de jeep op stap te gaan. Zonder auto is je verblijf relaxter en geniet je meer van het land. Wil je op een gegeven moment toch een auto, dan is dat op het vliegveld alsnog snel te regelen. Overigens is de maximum snelheid in Colombia 80 km/u, waardoor even door het land crossen met je eigen auto erg lastig is.

Tips auto huren Colombia: waar moet je op letten bij het huren van een auto?

Er is geen verschil tussen het huren van een bekend bedrijf en van een minder bekend bedrijf. Toch zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Voor beide geldt het volgende waar je op dient te letten bij reservering:

  • Het eerste punt is veiligheid. Vooral als het je eerste vakantie in Colombia is. De auto moet dus 100% veilig zijn voordat je op pad gaat door de steden van Colombia!
  • Het tweede punt is gemak. Alle grote namen zijn gevestigd op de luchthavens, wat de meest ideale manier is om snel je auto op te halen. Aan de andere kant zullen lokale bedrijven de auto naar de luchthaven of andere locaties zoals je vakantiehuis brengen. Goede afspraken maken is dus zeker belangrijk.
  • Het derde punt is betrouwbaarheid. Als er onderweg een probleem zou ontstaan met de wagen, moet je kunnen terugvallen op het autoverhuurbedrijf die de auto zo snel mogelijk zal vervangen.
Vakantie Medellin
Villa El Cafetal woonkamer
Slaapkamer villa

Reizen met de auto in Colombia

Door Colombia te reizen met de auto is de verplichte minimale leeftijd 23 jaar of ouder. Uiteraard moet je ook over een geldig rijbewijs beschikken en vraag je beter vooraf een internationaal rijbewijs aan. Afhankelijk van het type auto dat je kiest, heb je een creditcard met een limiet van €1.000,- euro of cash geld nodig. De beste reistijd door Colombia met de auto of 4WD valt buiten het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen kunnen de wegen gevaarlijk glad worden. Maar wie zijn rijstijl aanpast en rekening houdt met verrassingen (Colombianen houden zich niet echt aan de verkeersregels!), rijdt het hele jaar veilig in Colombia. Tot slot willen lokale bewoners je altijd helpen met een lekke band of een ander probleem.

Om alle bezienswaardigheden in Colombia te bekijken is een auto niet erg handig en kun je beter een binnenlandse vlucht boeken naar andere dichtstbijzijnde steden in Colombia. Onze vliegtickets in Colombia pagina geeft je meer informatie over de prijzen per vlucht of reistijd naar een andere locatie.

Villa el Cafetal is gebouwd naar Nederlandse maatstaven met ruime kamers, uitstekende bedden (180×200 / 90×200), een volledig ingerichte keuken en natuurlijk internet. Het is een uitstekende uitvalsbasis als je Colombia of zuid Amerika vanuit een centrale locatie wilt verkennen.

Een paar dagen rondreizen of backpacken door Colombia om vervolgens weer neer te strijken op op je vaste uitvalsbasis en in alle comfort bij te komen van al het moois dat je hebt gezien.