Tayrona National Park
Nationaal park
bezienswaardigheden Colombia
Tayrona National Park
bezienswaardigheden Colombia
Tayrona
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Tayrona National Park - 150 km aan jungle, strand en wildlife!

Tayrona National Park is het grootste park van Colombia. Een bezoek aan Tayrona staat gegarandeerd voor lekker luieren aan het strand (billen bloot, met een kokosnoot), het spotten van apen in de jungle en gezellige avonden rondom een heerlijk kampvuur op een gezellige camping.

Kortom: Tayrona moet je gezien hebben wanneer je gaat backpacken naar Colombia!

Rondreis Colombia: vergeet Tayrona niet!

Tayrona is een natuurgebied bij Cartagena en Santa Marta, in het noorden van Colombia. De stranden kenmerken zich door de gigantische keien en palmbossen, waardoor het vast een van de hoogtepunten van je reis naar Colombia zal zijn. Wanneer je het park wilt bezoeken kun je het beste dicht in de buurt verblijven. Zo hoef je niet zo vroeg je bed uit en kun je meer energie besteden aan het bezoeken van het park. In de buurt zijn tal van hostels en hotels, dus je hoeft niet om een accommodatie verlegen te zitten.

De beste tijd voor een bezoek

De entree voor het park is 40.000 COP (ongeveer 12 euro). Voor dat geld mag je zo lang in het park blijven als je maar wilt. Het park gaat om 8 uur ’s ochtends open en het is slim om er dan ook te zijn. Het is dan namelijk nog niet zo warm en nog niet zo druk als ’s middags. Het park heeft twee ingangen, maar de hoofdingang is Zaino en vanaf daar start ook de hoofd wandelroute.

Parque Tayrona

Tayrona is erg groot, maar ondanks dat loopt het grootste deel van de bezoekers maar door een klein gedeelte. De wandelroute is namelijk goed onderhouden en duurt twee uur zonder pauzes. Er zijn veel stranden, maar niet bij alle stranden kun je zwemmen. Let daarom goed op de rode vlaggen of de stroming. Meer informatie over de mooiste stranden van Colombia. Je kunt het park te voet verkennen, maar ook vanaf de rug van een paard. Of kies voor een combinatie van die twee. De wandelroute brengt je naar Cabo San Juan. Vanaf de ingang kun je met een shuttlebus naar de start van de wandelroute worden gebracht, maar je kunt het ook lopen. Het is echter een saaie asfaltweg en het is zeker een uur lopen voor je er bent, dus een aanrader is het niet. Ben je op het wandelpad, dan ga je eerst over houten vlonders naar de kust, waar je vervolgens een aantal trappen beklimt over de gigantische keien die kenmerkend zijn voor het park.

Het is een beetje warm, maar je inspanning wordt beloond door een prachtig uitzicht over de zee. Het pad gaat verder langs de kust, over de keien, langs parelwitte zandstranden en door de prachtige palmbossen van het Amazonegebied. Je kunt ervoor kiezen te overnachten in het park, want er zijn tal van kampeerplaatsen. Met een beetje geluk stuit je tijdens je wandeling op een groep apen. Vergeet daarom niet af en toe uit te rusten en te luisteren naar alle dierengeluiden.

Tayrona tijdens vakantie Colombia

Of je nu een vakantie boekt in Colombia of op doorreis bent: overnachten in Tayrona is een echte aanrader. Het is namelijk een erg groot park en wanneer je alles wilt zien kun je je wandeling het beste opdelen. Wil je alles in één dag zien, dan ben je vijf uur aan het lopen en heb je geen tijd om van de omgeving te genieten. Je moet wel even terug naar je roots, want overnachten doe je in een tentje of enkel een hangmat. Cabo San Juan is een populaire plek, maar zit wel snel vol. Je kunt daarom beter verblijven in de buurt van Arrefices en tussendoor genieten van alle mooie stranden. Reserveren is op geen enkele camping in Tayrona mogelijk. Twijfel je tussen een hangmat of tent? Je zou het niet meteen zeggen maar een hangmat is echt de beste keuze. Een tent is namelijk erg warm, nat en niet echt heel erg schoon.

Tips voor een bezoek en verblijf in Tayrona

Je gaat sowieso niet de enige zijn in het park, dus wees vooral niet teleurgesteld als het druk is. Tayrona is erg populair en trekt jaarlijks duizenden toeristen. Heb je geen zin in extreme drukte? Ga dan vooral niet in het weekend en buiten de lokale vakanties. Het is daarnaast slim om je koffer of backpack achter te laten in je hotel of hostel en alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt. Neem als je in een hangmat wilt slapen een nekkussen mee en genoeg muggenspray. Ook wc-papier, zonnebrand, een regenpak, een extra shirt, blarenpleisters, contant geld, een lange broek, paspoort, lakenzak en een klein hangslotje voor op de camping moet je zeker niet vergeten.

Start je rondreis in onze villa El Cafetal en vervolg je reis door naar alle bezienswaardigheden in Colombia.

Onze villa biedt alle luxe om je rondreis relax te starten!

Slaapkamer villa