Cali
Salsa festival Colombia
Feria de Cali
Igelsia la Ermita
Cali Colombia
Cali

Cali Colombia - Salsa dansen in Cali!

Kom salsa dansen in Cali en proef de warme Colombiaanse cultuur.

Cali, oost op de Colombia kaart, mag dan niet op het standaard toeristenlijstje staan, de stad is zeker een bezoekje waard. De mensen zijn er vriendelijk, het is er goedkoop en zolang je niet met dure spullen loopt te zwaaien en je gezonde verstand gebruikt hoef je voor een onveilig gevoel niet te vrezen. Het is een non-toeristische, gezellige en hartverwarmende stad, vooral als je van salsa houdt! De stad is de derde grootste stad van het land die niet de mooiste bezienswaardigheden Colombia heeft, maar dat maakt het uitgaansleven meer dan goed. Ben je aan het backpacken door Colombia of maak je een rondreis Colombia? Cali is makkelijk te bereiken via vliegtuig of bus en een goede manier de (salsa) cultuur van Colombia te leren kennen.

Geschiedenis

Voor de aankomst van de Spaanse kolonisten was de regio bewoond door inheemse volken. In de eerste helft van de 16e eeuw arriveerde Sebastián Belalcázar en stichtte in 1536 de stad (Santiago de) Cali, een paar kilometers ten noorden van waar de stad zich nu bevindt. Tot de 18e eeuw was het grootste deel van wat nu Cali is gebruikt voor landbouw, door haciendas (boerderijen met koeien, voedselverbouwing en suikerriet). Het was tegen die tijd nog maar een kleine stad naast de Cali rivier van rond de 6.500 inwoners, waarvan er rond de 1.100 (Afrikaanse) slaven waren. Op 3 juli 1810 weigerde de stad Spanje als heerser nog te erkennen en het duurde ongeveer een jaar voor ze definitieve onafhankelijkheid kregen. De economie van de stad bestond in deze tijd vooral uit het verbouwen van suikerriet, het houden van vee en het mijnen van goud in de Pacific. In 1956 ontplofte een aantal vrachtwagens vol met dynamiet waarbij meer dan 1000 mensen omkwamen. In de jaren 80 zorgde een beruchte cocaïnebende, het Cali kartel, voor veel oproering in de media.

Salsa dansen tot in de vroege uurtjes

Dé reden om Cali te bezoeken is het salsa dansen! Dit doe je in een hippe salsa bar of in een authentieke Colombiaanse club. In het centrum zijn ontzettend veel clubs te vinden en vele hiervan gaan letterlijk 24/7 door. De locals zijn op maandag veel te vinden in Lunes de Brisas. Wil je liever de salsa op een klassieke manier meemaken, dan kun je naar Zaperoco. Deze bar is een van de oudste van de stad waar al decennia lang met veel passie de salsa gedanst wordt. Voor een ontspannen salsa-ervaring kun je naar La Topa Tolondra, ook een veel bezochte bar die bijna elke dag van de week open is. In deze bar zijn vaak meer toeristen te vinden. En als je de salsa wil leren dansen, adviseren we je El Viajero hostel, waar je ook nog eens kan overnachten. Wil je jezelf onder dompelen in de gepassioneerde salsa? Cali is the place to be!

Vakantievilla Medellin
Buitenplaats vakantiehuis
Vakantiehuis in Medellin

Het stadscentrum en de prachtige natuur rond Cali

Het stadscentrum is misschien niet zo mooi als Bogota, het is wel een bezoekje waard. Neem een wandeling langs alle kerken zoals het hoogtepunt de La Ermita-kerk, de theaters en parken zoals Jorge Isaacs Park. De historische wijk van de stad is San Antonio, hier vind je de beste restaurants en hotels. Voor leuke winkeltjes kun je naar Av Sexta. Ontsnap je graag even van de drukke stad? Manizales ligt tussen Cali en Medellín in en is een prachtige en rustige plek. Op 56 kilometer buiten de stad bevindt zich Isla Gorgona, een vulkanisch eilandje met een regenwoud, apen, schildpadden en vogels. Daarnaast kun je voor een bezoek aan prachtige natuur terecht in de Cauca Valley, ongeveer 1,5 uur rijden of het natuurreservaat San Cipriano.

Overnachten in Cali

De leukste accommodaties kun je vinden in de wijk San Antonio, in het oude centrum. Dit is een veilige en mooie buurt dichtbij leuke bars, restaurantjes en natuurlijk bruisende clubs waar je salsa kunt dansen. Het El Viajero Hostel is een hostel keten dat meer in het land is te vinden (ook in Salento en San Andres). De kamers zijn uitstekend en het personeel helpt je graag, in het engels. Wil je op vakantie naar Colombia en salsa leren dansen in gezellige clubs van hartverwarmende mensen? Dan is een bezoekje aan Cali het zeker waard!

Over onze vakantiehuis in Medellin

Villa el Cafetal is gebouwd naar Nederlandse maatstaven met ruime kamers, uitstekende bedden,  een volledig ingerichte keuken en natuurlijk internet. Het is een uitstekende uitvalsbasis als je Colombia of zuid Amerika vanuit een centrale locatie wilt verkennen.

De metropool Medellin ligt op een half uurtje rijden en wil je een groter deel van centraal en zuid Amerika te ontdekken, dan ligt het internationale vliegveld van Medellin letterlijk om de hoek op slechts 15 minuten rijden.